A Gyógyító Kód

A Gyógyító Kód

By : -

Ez a bejegyzés 2012 decemberében jelent meg a hírlevélben, most aktualizálva teszem közzé, mivel a könyv már magyarul is kapható azóta. A kérés/ima megfogalmazása a magyar fordításban lehet, hogy eltér valamennyire attól amit én megfogalmaztam, ennek nincs jelentősége, a lényegnek kell benne lennie, sőt mindenki változtathat rajta a saját helyzetének megfelelően.

————————–

Egy ajándékot szeretnék Nektek adni, ami remélem, hogy az EFT mellett sokatok számára felszabadulást és gyógyulást hoz majd: Alex Loyd amerikai pszichoterapeuta felfedezése, a Gyógyító Kód. Ez a viszonylag új módszer nagyszerűen kiegészíti a kopogtatást, és ugyanolyan egyszerű, talán még egyszerűbb is. Annak idején az EFT-ben az fogott meg, hogy Gary Craig ingyen bocsátotta a rendelkezésünkre a kézikönyvét, amiből a lényeget meg lehetett tanulni. Most nagyjából ugyanez vezetett arra, hogy komolyabban is szemügyre vegyem, kipróbáljam a Gyógyító Kódokat. Ezt ugyanis szintén meg lehet tanulni a kiadott könyvből, ami időközben magyarul is megjelent, hivatalos weboldala http://agyogyitokod.hu/.

A Gyógyító Kód nem a meridiánokkal dolgozik, hanem a kezünkből áradó energiával aktivál/mozgósít 4 gyógyító központot. Ezek a központok a következők, alább képekkel is illusztrálva:

1. A két szemöldök között (híd)
2. Az ádámcsutka mögött (ádámcsutka)
3. Az állkapocs külső alsó csücske mindkét oldalon (állkapocs)
4. A halántékon, mindkét oldalon (halánték)

 

Ahogy a kopogtatással az energiablokkokat szabadítjuk fel, a Gyógyító Kód (vagy Kódok) alkalmazásával sem kifejezetten fizikai vagy lelki problémákat oldunk meg. Mivel lényünk minden része és megnyilvánulása egymással összefügg, természetesen ez a gyógyulás is hatással van a fizikai betegségekre is. A könyvből megismerhető a technika felfedezésének és működésének háttere, a hatásosságát igazoló orvosi kísérletek leírása, stb., én most csak azt mutatom meg, hogy miként tudjátok alkalmazni. Összesen kb. 6 percet vesz igénybe, ajánlott naponta háromszor elvégezni a gyakorlatot, de akkor is használ ha csak egyszer tudod rávenni magad 🙂

A lépések a következők:

1. A probléma megfogalmazása és intenzitásának 0-10 közötti értékelése (csakúgy mint a kopogtatás előtt). Például: “izgulok, ha több ember előtt kell megszólalnom

2. Keresd meg, azonosítsd azokat az érzéseket, érzelmeket, hiedelmeket, amik ehhez a problémához kapcsolódnak. Ha kopogtatnánk, akkor ezeket külön körökben kellene kezelni (mint aspektusokat). Itt összefoghatod egy csokorba, le is írhatod (de nem muszáj). Most keresd meg azt a legkorábbi emléket, amikor így éreztél, ezt érezted. A példát követve, lehet, hogy a kapcsolódó érzések/hiedelmek a következők: gombóc a torokban, mindenki engem figyel, mi van ha butaságot mondok, nehezen kapok levegőt, félek a visszautasítástól, stb. Emlékként beugorhat egy általános iskolai felelés amikor valamit összekevertem és az egész osztály rajtam nevetett. Válaszd ki a legintenzívebb érzést és azt is értékeld 0-10 között.

3. Most következik a kérés (vagy ima, mindegy minek nevezzük):

“Kérem, hogy minden ismert és nem ismert negatív kép, téves hiedelem, káros emlék a sejtjeimben, és minden fizikai probléma, mely …(ezzel a problémával kapcsolatos), kerüljön napfényre, szabaduljon fel és gyógyuljon meg azáltal, hogy lényem megtelik isteni szeretettel, fénnyel és élettel. Azt is kérem, hogy a gyógyulás hatékonysága legalább 100-szorosára nőjön.” (Nem muszáj szóról szóra ezt mondani, a lényeg benne legyen.)

4. Ezután következik a 4 pozíció tartása egymás után sorban, az egészet (a bevezető kérés nélkül) háromszor megismételve. Mindegyik pozíciót kb. 30 másodpercig kell tartani, tehát az összesen 12 kód mindössze 6 perc. Az ujjakat nem muszáj teljesen összezárni, a cél az, hogy az ujjak hegyéből áradó energiát összefogva, koncentráltan küldjük az adott helyre. Az ujjak ne érjenek a bőrhöz, tarts kb. 2-5 cm távolságot (így hatékonyabb). Miközben ezt csinálod, nem kell a problémára gondolni, csak pozitív érzéseket kell magadban generálni (hurrá, végre nem a negatívumot kell ismételni :). Gondolhatsz arra, hogy a probléma már megoldódott, és hálát érzel érte, vagy egy szeretetteljes képre vagy emlékre koncentrálsz, esetleg mondhatsz közben ho’oponoponót is.

Azért, hogy megkönnyítsem a gyakorlatot, készítettem egy hangfelvételt, ahol fél percenként jelzem a váltást, és közben gyógyító frekvenciákat tartalmazó zenét hallhattok. Ezt lementhetitek pl. telefonra vagy más hanglejátszóra, és vihetitek magatokkal akárhová. Íme: