Allergiák

Allergiák

By : -

A májusi hírlevél témája az allergia, mivel sokakat érint, és legtöbben ilyenkor vannak benne az allergiás időszakban, vagy “most kezdik”. Azt olvastam, hogy Magyarországon minden 5. ember allergiás vagy érzékeny valamire. A szokásos tüneteken túl azonban vannak olyan problémák is, melyeket hagyományosan nem tulajdonítanak allergiás reakcióknak, például kevesen tudják, hogy a pánikrohamoknak, depressziónak is lehet az oka pl. élelmiszer-érzékenység. Allergiásoknak nagyon sokat segíthet a múlt havi méregtelenítő kopogtatás is, hiszen sok esetben az allergiás reakció a szervezetben felhalmozódott (a szervezet által méregnek, veszélyesnek minősített) anyagok következménye. Az allergiának nagyon sok formája van, és csak az egyszerűség kedvéért használom ezt a szót, mert tulajdonképpen ide értendő az élelmiszer-érzékenység, a környezeti hatásokra való érzékenység is. Az allergiás ember energiarendszere rendszerint valamilyen múltbeli trauma során meggyengült, amikor éppen az adott anyaggal kapcsolatban volt. Ha erre a kapcsolatra fényt tudunk deríteni, sokkal hamarabb és könnyebben tudjuk a megbomlott egyensúlyt visszabillenteni, és az allergiát megszüntetni. Szemléletes példát olvashattok erről IDE KATTINTVA.

Ha nem ismerjük az allergia/érzékenység/intolerancia okát, marad a tünetek kezelése, és rendszerint ez is segíteni szokott. Például ha elkezd viszketni a szemed vagy az orrod, néhány körrel “el tudod kopogtatni” a tüneteket. A rendszeres tüneti kezelés tapasztalatom szerint két előnnyel is jár: egyrészt egyre ritkábban jelentkeznek a tünetek, másrészt a kopogtatás közben előfordulhat, hogy emlékek, beugró gondolatok formájában megkapjuk az információt a probléma gyökerének kezeléséhez. Amikor tudjuk, hogy mikor kezdődött az allergia, és ezt egy traumatikus eseményhez tudjuk kötni, akkor célzottabban tudunk kopogtatni és átprogramozni a szervezetünket.

Végül is mi a célunk? Az, hogy szervezetünk ne kezelje betolakodóként, veszélyesként az adott anyagot, fogadja el, saját immunrendszerünk ne forduljon ellenünk. Ha pontosan tudjuk, hogy mire vagyunk érzékenyek vagy allergiásak, konkrétan meg tudjuk fogalmazni a célunkat. A hagyományos allergiavizsgálat nem feltétlenül mutatja ki a kisebb intenzitású érzékenységeket, ehelyett én inkább a biorezonancián alapuló vizsgálatot javaslom. Kineziológiai módszerrel (izomteszttel) is meg lehet állapítani, hogy a szervezet az adott anyagra hogyan reagál, de ha 200-300 anyagot szeretnénk letesztelni akkor ez elég időigényes megoldás.

A következő minta-kopogtatásnál feltételezzük, hogy nem tudjuk mi váltja ki az allergiás reakciót. Aki tudja, hogy mire érzékeny, helyettesítse be a szövegben az adott anyagot. Minden egyes allergénre külön kell dolgozni! Az alábbi kopogtató gyakorlat elég általános, inkább ötletet szeretnék vele adni, és semmiképpen nem állítom, hogy ennyivel megoldható a probléma. Előfordulhat, hogy néhány körrel teljes sikert érünk el, és az is, hogy hosszabb ideig kitartóan kell kopogtatnunk ugyanezért.

Javaslat: Ha tudod, hogy mire vagy allergiás, írd le a nevét egy darab fehér papírra, és ezt a papírt a másik kezeddel kopogtatás közben tartsd a mellkasod felső részén (a csecsemőmirigy felett).

Bevezetés: Ebben az esetben is a Karate pont helyett inkább az Érzékeny pont finom ütögetését vagy masszírozását javaslom. Eközben ismételd el az alábbi mondatot háromszor:

“Bár a szervezetem negatívan reagál valamilyen, a levegőben szálló anyagra, szeretem és tökéletesen elfogadom magam.”

A múlt havihoz hasonlóan ehhez a gyakorlathoz is a teljes kopogtató kört alkalmazzuk, a kézfejen lévő ponttal együtt, de a 9-es skála nélkül.

Fejtető: “Ez a negatív reakció “

Szemöldök: “Ezek az allergiás tünetek “

Szemsarok: “A szervezetem nem fogadja el ezt az anyagot “

Szem alatt: “A szervezetem visszautasítja ezt az anyagot “

Orr alatt: “Ezek a bosszantó tünetek “

Száj alatt: “Ez az allergiás reakció”

Kulcscsont: “A szervezetem tiltakozik “

Kar alatt: “Meg akar védeni ettől az anyagtól “

Mell alatt: “Ez a negatív reakció “

Hüvelykujj: “A szervezetem veszélyesnek tartja ezt az anyagot “

Mutatóujj: “Ezek az allergiás reakciók “

Középső ujj: “Ez az allergia “

Kisujj: “Ezek az allergiás tünetek “

Kézfej pont: “Megkérem a szervezetemet, hogy fogadja el ezt az anyagot, mivel számomra ez biztonságos. “

Végy egy mély levegőt, és kezdjünk új kört az Érzékeny ponton:

“Bár a szervezetem úgy ítéli meg, hogy nem vagyok biztonságban, és heves reakciókkal védekezik, szeretem és tökéletesen elfogadom magam.”
“Bár a szervezetem távol akar tartani bizonyos anyagoktól, én úgy döntök, hogy ezek biztonságosak számomra. ”
“Bár lehet, hogy valamilyen traumatikus emlék fűződik ehhez az allergiához, szeretem és elfogadom magam úgy ahogy vagyok.”

Fejtető: “Nem vagyok biztonságban”

Szemöldök: “Védekeznem kell”

Szemsarok: “Ezek a heves reakciók”

Szem alatt: “Mi lenne, ha megtanulnám elfogadni ezeket az anyagokat?”

Orr alatt: “Nem árthatnak nekem”

Száj alatt: “Úgy döntök, hogy biztonságban vagyok”

Kulcscsont: “Nincs szükségem ezekre a reakciókra”

Kar alatt: “Hálás vagyok azért, hogy a szervezetem véd engem”

Mell alatt: “De biztonságban vagyok”

Hüvelykujj: “Megnövelem energiaszintemet”

Mutatóujj: “Minden rendben van”

Középső ujj: “Bízom magamban és a szervezetemben”

Kisujj: “Szeretem és tökéletesen elfogadom magam “

Kézfej pont: “Felszabadítok és elengedek minden negatív emléket, mely ehhez az allergiás reakcióhoz kötődik. “

Mély levegővétel.

Fejtető: “Megkérem a szervezetemet, hogy fogadja el ezeket az anyagokat”

Szemöldök: “Biztonságosak számomra”

Szemsarok: “Immunrendszerem optimálisan működik”

Szem alatt: “Biztonságban vagyok”

Orr alatt: “Nyitott vagyok a világra”

Száj alatt: “Elengedem traumatikus emlékeimet”

Kulcscsont: “Elengedem a félelmet”

Kar alatt: “Könnyen megemésztek bármit”

Mell alatt: “A levegő biztonságos számomra, akkor is ha tele van virágporral”

Hüvelykujj: “Biztonsággal mehetek a szabadba”

Mutatóujj: “Elengedem a múltbeli traumát, mely az allergiához kapcsolódik”

Középső ujj: “Bízom szervezetemben és magamban”

Kisujj: “Szeretettel fordulok környezetem felé”

Kézfej pont: “Bízom immunrendszerem optimális működésében, és biztonságban érzem magam.”

Hunyd be a szemed, és végy egy mély levegőt…. Egészségedre!

Ha a pozitív állítások közben ellenállást, ellenkezést éreznél, akkor ezekkel foglalkoznod kell (néhány körrel kikopogtathatók) ahhoz, hogy igazán sikeres legyen a gyakorlat.

Hangfelvétel: