Változtassuk meg kapcsolatunkat a pénzzel!

Sokan kérdezik, hogy miként tudnának kopogtatással segíteni maguknak abban, hogy bőséget vonzzanak életükbe. Legtöbben ilyenkor a pénzre gondolnak, pedig a bőség sokkal tágabb fogalom. Amikor viszont a pénzre gondolnak, automatikusan hiányérzetük támad. A hiány érzése pedig tovább erősíti a pénz hiányát. A pénzzel kapcsolatban rengeteg negatív és korlátozó hiedelmünk van, melyek már jórészt gyerekkorban kialakulnak. A pénzhez fűződő kapcsolatunk meglehetősen ellentmondásos, szeretnénk is hogy legyen, de ördöginek, piszkosnak is hisszük. Tény, hogy a pénz sokakat korrupttá tesz, megvakít, kizsákmányol… és még folytathatnám. Ugyanakkor hatalmas lehetőségeket nyithat meg előttünk, felhasználhatjuk mások megsegítésére is …. és ezt is folytathatnám. A pénzhez igen erős érzések kapcsolódnak.

Sokan szeretnének “sok pénzt” keresni, de kis kutakodás után kiderül, hogy valójában elismerésre vagy szeretetre vágynak. Kevésnek érzik magukat, és úgy gondolják, hogy a pénz illetve az általa megszerzett javak majd meghozzák számukra a hiányzó megbecsülést.

Ha stresszelünk a pénz miatt, ez elhomályosítja ítélőképességünket, nem vesszük észre a lehetőségeket, melyek elénk kerülnek. Ha elhisszük, hogy a hasznos és jól kereső tevékenységek (munkalehetőségek) nekünk is rendelkezésünkre állnak, meg fogjuk látni ezeket.

Mi lenne, ha a pénzre úgy tudnánk tekinteni, mint semleges energiára, eszközre, melyet mindenki a céljainak megfelelően tud felhasználni? Ehhez át kell írnunk a pénzhez fűződő meggyőződéseinket. Érdemes ezeket először tudatosítani magunkban, és leírni a füzetünkbe. Néhány kérdés, ami ebben segíthet:

– Mit gondolok a gazdagokról? 
– Mit gondolok a szegényekről? 
– Milyen érzelmeim vannak a pénzzel kapcsolatban? 
– Milyen félelmeim vannak a gazdagsággal (és a szegénységgel) kapcsolatban? 

Bármilyen korlátozó hiedelem fogalmazódik meg bennünk a pénzzel kapcsolatban, azt EFT-vel semlegesíthetjük. Az alábbi gyakorlat egy ilyen hiedelmet céloz meg, ennek a mintájára a többieket is kezelni lehet. Úgy gondolom, hogy az a jó, ha a pénz nem a cél, mindössze egy eszköz a szemünkben. Olyan eszköz, amihez korlátlanul hozzájuthatok, amikor szükségem van rá. A hangsúly a mondat második felén van. Azok, akik azért szeretnének sok pénzt felhalmozni, mert attól félnek, hogy elfogy, vagy amikor kell, akkor nem lesz, azok a pénz hiányában gondolkoznak – és sajnos a pénz hiányát fogják megteremteni.

Bevezetés/Ráhangolódás: a Karate Pont ütögetése közben ismételd el az alábbi mondatokat:

“Bár úgy érzem, hogy az anyagi gazdagság nem egyeztethető össze a spiritualitással, szeretem és elfogadom magam.”
“Bár az anyagi gazdagság szerintem nagyon is “világi” dolog, megengedem magamnak, hogy ez a véleményem megváltozhasson.” 
“Bár félek attól, hogy a meggazdagodás nem szolgálná lelki fejlődésemet, elengedem ezt a félelmet és elfogadom magam a bőségben is.”

Kopogató sorozatok:

Fejtető: “A lelki fejlődéshez nincs szükségem több pénzre.”

Szemöldök: “Anyagiakra vágyni alantas dolog.”

Szemsarok: “A kevesebb néha többet ér.”

Szem alatt: “Meg kell elégednem azzal, amim van.”

Orr alatt: “Szégyellek több pénzre vágyni.”

Száj alatt: “Aki többre vágyik, az telhetetlen.”

Kulcscsont: “Én nem vagyok telhetetlen.”

Kar alatt: “A pénz nem boldogít.”

Mély levegő … ha úgy érzed, hogy még elég erős benned ez a hiedelem, ismételd meg a kört, mielőtt a pozitív gondolatokra térnél át.

Fejtető: “Több pénzzel több lehetőség nyílik meg előttem.”

Szemöldök: “Ha okosan bánok vele, lelki fejlődésemet is szolgálhatja.”

Szemsarok: “A pénz energia.”

Szem alatt: “Miért is ne lehetne több energiám?”

Orr alatt: “Az anyagi gazdagodás új távlatokat nyithat meg előttem.”

Száj alatt: “Beengedem a pénzt az életembe.”

Kulcscsont: “Bízom abban, hogy tudok bánni a pénzzel.”

Kar alatt: “Meg tudok birkózni a gazdagság által elém állított feladatokkal. “

Mély levegő …

A FENTI KOPOGTATÓ GYAKORLAT HANGFELVÉTELE: