EFT-Emotional Freedom Techniques

Magyarul fordíthatjuk úgy, hogy Az Érzelmi Felszabadulás Technikája. Kíméletes, gyors és könnyen kivitelezhető önsegítő technika, mely az akupunktúra/akupresszúra évezredes gyógyító művészetét ötvözi a modern pszichológiával. Tudományosan megalapozott módszer, melyet több ezer dokumentált esetben alkalmaztak már stresszoldásra, traumák, szorongás, fájdalmak és számos egyéb probléma csökkentésére ill. megszüntetésére.

Működésének alapja egy alapvető fizikai folyamat a szervezetben, mely lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk azoktól az akadályozó negatív érzelmektől, melyeket nem tudtunk elengedni. Az EFT során alkalmazott kopogtatás beindítja ezt a fizikai folyamatot. Ezt természetesen más módszerekkel is elérhetjük, ilyen a pszichoterápia, az NLP, a hipnoterápia, meditáció … és még sorolhatnám. Mindegyik másképp indítja el ezt a folyamatot, és az eredmény eléréséhez változó időre van szükség. Az EFT-vel általában gyorsan tapasztalunk pozitív eredményt.

Mit kopogtatunk? A testünkben futó energiavezetékeket a kínaiak meridiánoknak nevezték el, ezen meridiánok végződéseit stimuláljuk enyhe kopogtatással. Az EFT technika azon a felfedezésen alapul, hogy a test energiarendszerében történt zavar, „energia-blokkolódás”, befolyásolja lelkiállapotunkat. A problémára összpontosítva és a meridiánpontokat ütögetve ezeket a blokkokat oldjuk fel, melynek eredményeként sokszor percek alatt megszűnnek olyan lelki problémák, melyek orvoslásához hagyományos módszerekkel néha évek kellenek. Természetesen nem minden probléma oldódik meg azonnal, még az EFT esetében is szükség lehet néhány napos vagy hetes kezelésre. A módszer hatalmas pozitívuma az, hogy elsajátítása után ezt a kezelést az esetek többségében magad is el tudod végezni, nem feltétlenül kell másra támaszkodnod.

Gary Craig, az EFT módszer megalkotója weblapján ingyenesen rendelkezésre bocsátotta a módszer részletes leírását először letölthető kézikönyv, majd folyamatosan frissülő online tananyag formájában. Angolul jelenleg ITT érhető el. 

„Ha teljes életet akarsz élni a mai világban, ahol jóformán mindenki elidegenedett már a természet rendjétől, akkor tudatos összhangban kell lenned tested energiarendszerével. A belső erők mozgósítását könnyebb megtanulni, mint gondolnád.”
(Donna Eden: Engergiagyógyászat, Édesvíz Kiadó 2008.)
Letöltés

Készítettem egy minikönyvet az EFT módszerről, email címed megadása után le tudod tölteni innen. A címedet kizárólag a weboldalammal kapcsolatos értesítések küldése céljából kérem, semmiképpen nem élek vele vissza.

Szeretnéd megismerni, megtapasztalni az EFT működését?

A Kapcsolat gombra kattintva küldhetsz üzenetet, vagy írhatsz Whatsappon is.